Dålig uppdatering men mycket baka

Så jag har absolut lite skrivande att ta igen.
Vart ska jag börja, vaniljbullar eller ska jag säga krämbullar.
 
Bakade dessa super goda bullar när Richard fyllde år.
 
Recept
Detta blir ca 20 bullar.
 
1 msk kardemummakärnor eller malen kardemumma
3 dl rödmjölk
50 g färsk jäst
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 g mjukt smör
1  ägg
11-12 dl vetemjöl
 
Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel eller använd färdigmalen och värm med mjölken tills den är 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, socker, salt, smör och ägg.
Tillsätt lite vetemjöli taget och arbeta samman till en smidig deg.
Jäs degen i bunke under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Baka ut önskat antal bullar, dela degen i två och skär ut lagoma bullar, tänk på att dom ska jäsa igen.
Rulla till runda bollar lägg på plåt med skarven nedåt.
Låt jäsa ytterligare 45 min.
 
Vaniljkräm, vist det är gott att göra egen men jag tycker köpt marsasås är god och den spar mig tid så jag använde sådan. Bara att vispa med mjölk.
När bullarna jäst klart andra gången använ en spritspåse med rund tyll eller kniv att göra hål i bullarna och fylla med krämen.
 
Grädda sedan i 8-9 min beronde på storlek.
Låt bullarna svalna, smält smör och doppa bullen, doppa den sedan i strösocker.
Det är mer rätt att skriva rulla då man inte kan doppa rakt ner för då får man socker på vaniljen och det vill man inte.
Stort Lycka till :)

Chokladsnittar

Chokladsnittar och chokladbollar är också bakat till kalaset.
Även mini chokladcupcakes och polkagriscupcakes. Recept kommer.

Grahamsbullar

Det är söndag och regnar så vad gör man jo bakar bröd. Idag blev det grahamsbullar, små fluffiga och goda.

Recept:
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 tsk salt
2 msk socker
8 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl

Smält smör och värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan och tillsätt socker och salt.
Blanda i mjölet och arbeta till en deg, låt jäsa 30 min.
Dela i 20 bullar, låt jäsa i 30 min.
Grädda i 10 min 200 grader.

Hoppas det smakar :)

Baka och loppis dag :)

Snart fyller Richard år och nu är jag ute i god tid. Idag har jag bakat tårtbotten, en vaniljen och en choklad.

Recept:
5 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Kakao efter smak eller 2 tsk vaniljsocker.
Vispa socker och ägg pösigt.
Tillsätt det torra ingredienserna och blanda.
Grädda i 175 grader i 40 min.

Lycka till

Josefin - Casa di Cupcake

Bakverk som sprider glädje!

RSS 2.0