Körsbärspaj

Deg:
5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
200 g smör
0,5vatten

Fyllning:
körsbär
socker
maizena

Blanda mjöl och socker, tillsätt smöret och arbeta snabbt ihop. blanda till sist i vattnet.
Kavla ut 2/3 delar av degen till botten. Ett tips är att kavla mellan plastfilm.

Koka ihop fyllningen och fyll pajen
Kavla ut resten av degen och gör ett lock i önskat format.

Grädda i 225 grader i 10 minuter, sänk sedan till 175 grader och grädda ytterligare 40 min.

Klar att avnjutas med glass, grädde eller vaniljsås :)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Josefin - Casa di Cupcake

Bakverk som sprider glädje!

RSS 2.0