Körsbärspaj
Deg:
5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
200 g smör
0,5vatten
Fyllning:
körsbär
socker
maizena
Blanda mjöl och socker, tillsätt smöret och arbeta snabbt ihop. blanda till sist i vattnet.
Kavla ut 2/3 delar av degen till botten. Ett tips är att kavla mellan plastfilm.
Koka ihop fyllningen och fyll pajen
Kavla ut resten av degen och gör ett lock i önskat format.
Grädda i 225 grader i 10 minuter, sänk sedan till 175 grader och grädda ytterligare 40 min.
Klar att avnjutas med glass, grädde eller vaniljsås :)
5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
200 g smör
0,5vatten
Fyllning:
körsbär
socker
maizena
Blanda mjöl och socker, tillsätt smöret och arbeta snabbt ihop. blanda till sist i vattnet.
Kavla ut 2/3 delar av degen till botten. Ett tips är att kavla mellan plastfilm.
Koka ihop fyllningen och fyll pajen
Kavla ut resten av degen och gör ett lock i önskat format.
Grädda i 225 grader i 10 minuter, sänk sedan till 175 grader och grädda ytterligare 40 min.
Klar att avnjutas med glass, grädde eller vaniljsås :)

Kommentarer
Trackback